top of page

Auditiv mediakommunikation (Podcasts)

Hur kommunicerar din organisation internt och externt? Vår icke fullt så vilda gissning: övervägande i text och visuellt. Alltför ofta glömmer vi bort öronen. Att kommunicera auditivt, med ljud, upptäcks allt mer som den effektiva, expressiva och nyansrika kommunikationsform den faktiskt är. Dessutom, i takt med att poddlyssnandet ökar i rask takt, tränas vi kontinuerligt i vår förmåga att ta till oss information "med öronen".

Auditiva budskap har även den enorma fördelen att vi kan vi ta till oss dem varhelst vi befinner oss, varför auditiv kommunikation lämpar sig väl i den allt mer hybrida arbetsvardagen, där vi arbetar och kommunicerar oberoende av tid och plats.

Vi på Altenius Social Innovation & Communication märker av en kraftigt ökande efterfrågan på ljudmediaproduktioner, som vi möter upp genom att erbjuda professionella auditiva produktioner som en naturlig del i ditt kommunikativa arbete, internt såväl som externt. 

Så nästa gång din organisation står i begrepp att välja kommunikationssätt, glöm inte bort öronen! En intern och/eller extern "podd" kan förstärka det visuella budskapet på ett lika effektivt som effektfullt sätt. Oavsett om det handlar om 
kommunikation av vision/mål, projektresultat, hållbarhetsarbetet, kunskapshöjande insatser etc, så fyller det auditiva kommunikationen en viktig funktion.

Men tekniken då? Att börja kommunicera auditivt är inte så komplicerat som många tycks tro. Räds icke tekniken! Vi är här för att hjälpa er att omfamna de auditiva kommunikationsverktygen och åtar oss ljudmediaproduktion från ax till limpa. Från idéstadie och utformning till projektledning och färdig produktion, enligt gängse journalistiska metoder. Produktion och inspelning är möjlig i studiomiljö, på distans eller på plats hos dig med portabel inspelningsutrustning. Och när vi säger "produktion", ja det behöver heller inte vara så värst komplicerat. Precis som att du ibland kanske bara behöver formulera ett mail eller skapa en informativ bild, ja då kan du även ska ett auditivt vykort, som går att producera på mycket kort tid och till en facil kostnad. 

Längtar efter att få höra dina tankar kring hur vi kan hjälpa till! Med det sagt; hör av dig!

Just precis, öronen...ingen säger väl "se dina tankar" eller "Skriv av dig", eller hur? ;)

Exempel på pågående podcastproduktion: GemEnsamhetspodden - podden om socialt välbefinnande och hälsa för NSOE- Nätverket Stoppa Ofrivillig Ensamhet.

bottom of page